Zonneboiler

Hoe zou u het vinden om gebruik te maken van gratis energie om uw badkamer en keuken van warm water te voorzien? Het is mogelijk! Er gaat elke dag weer veel te veel van de gratis energie van de zon verloren. Zonde, vinden wij van Installatiebedrijf Bruggeman. Waarom zouden we al die gratis energie verloren laten gaan als we er ook gebruik van kunnen maken? Op deze pagina vertellen we u graag wat meer over de werking en de voordelen van een zonneboiler.

Werking zonneboiler

Een zonneboiler is een slim systeem, bestaande uit een voorraadvat en een zonnecollector, dat in staat is om op basis van daglicht het voorraadvat van warm water te voorzien. Dat werkt als volgt: er wordt eerst een zonnecollector op uw dak geplaatst. Deze collector bevat een vloeistof die door daglicht kan worden opgewarmd. Doordat deze vloeistof in een gesloten systeem door de collector en het voorraadvat gepompt wordt, wordt het water verwarmd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werkt een zonneboiler ook wanneer de zon niet schijnt.

installateursbeelden_1252_auto_auto_q_Zonneboiler

Door het plaatsen van een warmtewisselaar tussen het voorraadvat en de leidingen die door uw huis of bedrijfspand lopen, is het mogelijk om warm water te leveren aan de betreffende ruimtes. Mocht de temperatuur van het geleverde warm water niet toereikend zijn dan is het zelfs mogelijk om het warme water na te verwarmen met uw huidige cv-ketel.

Uw besparing

De investering die u voor een zonneboiler over moet hebben is afhankelijk van de warmwater capaciteit die u nodig heeft in huis. Dit kunnen wij eenvoudig na gaan door uw huidige verbruik in kaart te brengen. Hoe meer zonnecollectoren u plaatst, hoe groter het voorraadvat moet zijn. Dit moet uiteraard goed op elkaar worden afgestemd. De levensduur van een zonneboiler systeem wordt, dankzij recente technologische ontwikkelingen, steeds langer terwijl bij stijgende energieprijzen de terugverdientijd steeds lager wordt. Het is daardoor mogelijk om met een relatief lage investering een groot voordeel te gaan behalen.

Vragen over zonneboilers?

Heeft u interesse in een zonneboiler? Laat u dan adviseren door een specialist en vraag vrijblijvend om een offerte!